De eerste stap naar bewustwording

Ik  ben Anas, rechts in de foto, en links staat mijn tweelingzus Sirine. Ik wil je graag vertellen waarom wij samen zijn begonnen met het ontwikkelen van ecologische en hypoallergene producten.

Toen een aantal jaren geleden een muur in onze flat werd geverfd, moest mijn zus naar de eerste hulp gebracht worden vanwege acute ademhalingsproblemen. Dit kwam door bestanddelen die verdampten uit de verf. We waren ons bewust geworden van de risico's van op de markt verkrijgbare muurverf.

Een frustratie, als inleiding voor een nieuw begin

Een jaar later wilden we de woonkamer een kleurtje geven. Voor ons was het niet langer een optie om giftige, vervuilende en allergene producten te gebruiken. Dus gingen we op zoek naar alternatieven zonder oplosmiddelen, zware metalen, ftalaten of methylisothiazolinone. Kortom, zonder giftige stoffen.

We dachten - naïef - dat we dat makkelijk zouden vinden. Maar dat was niet zo. En toen we eindelijk een veilig product vonden, was de prijs helaas te hoog. Ontzet door de situatie besloten wij tot actie over te gaan en CONSCIENT was geboren.

Sinds 2019 ontwikkelen we uiterst veilige muurverf, en sinds kort ook schoonmaakmiddelen. Het is onze missie om veilige, ecologische & plasticvrije producten de nieuwe norm te maken. Ga je met ons mee op avontuur?

Geef je huis een mooi nieuw kleurtje:
  Eco-Verf

Maak je huis, vaat en lijf veilig schoon:
 Eco-Schoon

Of volg ons op Instagram @beconscient.nl